Українські безпілотники пришвидчили завершення війни на один рік…

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Наліт українських безпілотників 18 вересня на територію Росії у Тверській області, охопив щонайменше п’ять регіонів, призвів до знищення одного з найбільших військових складів Збройних сил РФ, де зберігалися ракети, в тому числі новітні.
Збудований у 2018 році арсенал у Торопці Тверської області, де була розташована військова частина №54169, потрапив під удари близько 4.00 ранку за місцевим часом, після чого у місті пролунали вибухи такої сили, що, за словами жителів Торопця, у будинках вибило шибки та двері.
“Вибухи на складах з боєприпасами були такої потужності, що їх зафіксували системи моніторингу землетрусів”. За даними Volcanodiscovery, перші поштовхи мали магнітуду 2,8 бала, а наступні – понад два бали. Супутникові знімки моніторингу NASA показують, що всю російську військову базу охоплено вогнем (приблизно 6 кв. кілометрів).
На арсеналі у Торопці могло зберігатися до 30 000 тонн боєприпасів, включаючи 460 000 122-мм реактивних снарядів РСЗВ та 10 мільйонів 82-мм мін. Цього вистачить на 10 місяців активних бойових дій або більш ніж на рік боїв середньої інтенсивності. Про це пише український військовий експерт Олександр Коваленкої. На складах зберігалися й інші види боєприпасів: 152-мм, 122-мм для ствольної артилерії, згадуються навіть ЗУР. За даними українських військових, на складі зберігалися ракети для “Іскандер”, “Точка-У”, “Град”, КАБ та артилерійські боєприпаси.
Цікаво! Скільки ще таких складів існує в Росії?

peredplata

Залишити відповідь