У Чернівцях священник провокував конфлікт з військовослужбовцями: офіційна заява ТЦК та СП щодо ситуації

До уваги громадськості та представників ЗМІ!
Відео, поширене в соцмережах, на яких священнослужитель УПЦ заявляє про протиправні дії військовослужбовців, перешкоджає руху транспорту та провокує конфлікт, має маніпулятивний характер і не відповідає ситуації, яка відбулась.
Громадянин, про якого йдеться у відео, є військовозобов’язаним, який під час перевірки не надав уповноваженим особам військово-облікові документи, зокрема й про право на відстрочку.
Під час уточнення даних в обласному об’єднаному центрі мобілізації громадянин поводився адекватно, скарг до дій військових не мав. Після надання відповідних документів, чоловіку надано можливість для оформлення відстрочки.
В цей час священнослужитель зібрав групу людей, що заважало виконанню військовослужбовцям заходів мобілізації. Водночас, намагаючись створити суспільний резонанс, священник записав відео.
Протиправних дій з боку представників ТЦК та СП стосовно чоловіка не було.
Закликаємо громадян та представників медіа, критично ставитися до подібного контенту, перевіряти достовірність інформації та довіряти офіційним джерелам.
Наголошуємо, розповсюдження неправдивої інформації, поширення ворожих наративів в умовах воєнного стану розціненюється як підтримка ворога.
Джерело: група комунікацій Чернівецького обласного ТЦК та СП
 
 
Нагадаємо, що напередодні митрополит УПЦ МП Лонгін намагався перешкодити роботі ТЦК. І з легкого плеча закликав до бунту всю Чернівецьку область. Це при тому, що його “зятя” відпустили, коли донесли довідку…
 

peredplata

Залишити відповідь