Закликав до повалення конституційного ладу: засудили чоловіка

 

В Івано-Франківську засудили чоловіка, який у соціальній мережі поширював заклики до насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади в Україні.

Про це йдеться у вироку Івано-Франківського міського суду, пише Фіртка

Як йдеться у матеріалах справи, таку діяльність обвинувачений здійснював з листопада 2021 року до 24 грудня 2023 року.

Зокрема, 19 січня 2022 року та 15 травня 2022 року він поширив на сторінці у Facebook дописи, які містять заклики знищити чинну українську владу та ліквідувати державний устрій.

Згодом сторінку чоловіка у Facebook видалили адміністратори соціальної мережі. Після цього він створив новий обліковий запис.

“20 жовтня 2023 року чоловік поширив зображення іншого користувача з власним текстом: “Військові мусять взяти владу. НІЯКИХ ВИБОРІВ! Інакше гнид не вичистити. З гнидами в серці країни ми не переможемо”, — додають у вироку.

Аналогічні дописи він поширив 19 грудня 2023 року та 24 грудня 2023 року.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у скоєному визнав повністю, підтвердив обставини вчинення кримінального правопорушення, розкаявся у вчиненому, активно сприяв у розкритті кримінального правопорушення.

Чоловіка судили за ч. 2 ст. 109 та ч. 3 ст. 109 Кримінального кодексу України. Йому призначили три роки ув’язнення без конфіскації майна.

Утім, суд скасував попередній вирок через те, що обвинувачений уклав угоду про визнання провини з прокурором. Йому призначили іспитовий термін — два роки.

peredplata

Залишити відповідь