У Чернівцях чоловік викрав фітнес браслет з магазину, в умовах воєнного стану йому загрожує 8 років тюрми

14 березня в обласному центрі працівники поліції затримали зловмисника, який викрав фітнес браслет з місцевого магазину. Раніше правопорушник притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів. Відповідно до внесених змін в законодавстві, за вчинення навіть дрібної крадіжки в умовах воєнного стану  правопорушнику загрожує до 8 років ув’язнення.

Про це інформує відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

Учора ввечері до поліції Буковини надійшло повідомлення від 27-річного продавця-консультанта одного з місцевих магазинів, про те, що невідомий викрав фітнес-браслета. Одразу на місце події виїхали працівники Чернівецького районного управління поліції.

Правоохоронці провели невідкладні першочергові слідчі дії, завдяки яким оперативно встановили зловмисника. Працівники поліції затримали 43-річного чернівчанина в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Чоловік був неодноразово судимий за скоєння аналогічних злочинів.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частино 4 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

Наголошуємо, щовідповідно до останніх змін в законодавстві,посиленовідповідальність за мародерство. Зокрема, не залежно від викраденого, вчинене в умовах воєнного стану, прирівнюються дотяжкихзлочинів, відповідно до частини 4 статті 185 Кримінального Кодексу України, за що передбачено покарання – до 8 років позбавлення волі. Підозрювані у вчиненні таких злочинівбудуть затримуватися у процесуальному порядку.

 

peredplata