На Буковині поліцейські повідомили про підозру трьом ухилянтам, які намагалися перетнути державний кордон з підробленими документами

З фальшивими документами чоловіки призивного віку мали намір пройти прикордонний контроль на україно-молдовському кордоні. За скоєне правопорушникам загрожує покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі.

В селі Мамалига на території міжнародного пункту пропуску через державний кордон України з Молдовою співробітники прикордонної служби викрили киянина та двох жителів Хмельницької області, які під час проходження перевірки пред’явили завідомо фальшиві документи.

На місце події прибули працівники відділення поліції №2 (м. Хотин) Дністровського районного відділу поліції для документування протиправної діяльності зловмисників. Поліцейські встановили, що чоловіки віком 23, 24 та 41 рік замовили через месенджер фіктивні посвідчення та довідки про виключення їх із військового обліку, у зв’язку з тим що вони не підлягають військовій службі за призовом під час мобілізації. За допомогою підроблених документів чоловіки мали намір виїхати за межі України в період воєнного часу.

Правоохоронці затримали трьох ухилянтів в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Дністровської окружної прокуратури повідомили фігурантам про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частинами 3 та 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу.

Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata