Чернівчанка привласнила талони на пальне кількістю більше 10 тис літрів

У Чернівцях правоохоронці завершили досудове розслідування за фактом незаконного привласнення майна
 
Поліцейські довели причетність 39-річної чернівчанки до вчинення  протиправних дій під час виконання службових обов’язків.  У 2010 році жінка умисно заволоділа ввіреним майном дистрибуційної компанії. Санкція статті, яку інкримінують правопорушниці, передбачає позбавлення волі до чотирьох років.
 
Під час досудового розслідування поліцейські з’ясували: перебуваючи на посаді  диспетчера, чернівчанка отримала талони на використання більше 10 тисяч літрів дизельного пального працівниками підприємства. Відтак – жінка внесла у відомість завідомо неправдиву інформацію про кількість виданих таких талонів та незаконно привласнила ввірене майно компанії на суму понад 62 тисячі гривень.
 
Після скоєного порушниця звільнилася з роботи, поїхала закордон та перебувала у розшуку. У березні цього року правоохоронці зафіксували факт перетину жінкою кордону та затримали її в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою особою) Кримінального процесуального кодексу України.
 
Їй інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.
За клопотанням слідчих поліції суд обрав запобіжний захід чернівчанці у вигляді домашнього арешту. Наразі обвинувальний акт затверджено прокурором та направлено для розгляду до Першотравневого районного суду Чернівців.
 
Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata