Псевдобанкір ошукав чернівчанина на 33 тисячі гривень

Дізнавачі поліції розслідують обставини скоєння шахрайства відносно чернівчанина.
 
Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.
 
Вчора, 5 квітня, на спецлінію «102» звернулася 43-річний житель міста Чернівці та повідомив, що невідома особа незаконно заволоділа його грошима у сумі 33 тисячі гривень. За цим фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження.
Опитавши заявника, співробітники Чернівецького районного управління поліції встановили, що чоловіку зателефонував невідомий, який представився працівником служби безпеки банку.
 
Псевдобанкір повідомив про можливість кібератаки на банківський рахунок чернівчанина та запропонував свою допомогу. В подальшому чернівчанин виконуючи вказівки нібито співробітника банку перерахував 33 тисячі гривень через мобільний додаток.  
 
За вказаним фактом дізнавачі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.
Правоохоронці Буковини наголошують: щоб не стати жертвою шахраїв – дотримуйтеся основних правил онлайн-безпеки. А саме:
 
– нікому не повідомляйте особисті дані (номер паспорта, індивідуальний податковий номер, паролі, секретні коди до карти та з SMS-повідомлень);
– якщо ви отримали повідомлення про проблеми з банківським рахунком, зверніться безпосередньо у відділення банку або за номером служби підтримки фінансової установи;
– уважно читайте всі повідомлення від банку та звертайте увагу на мету операції.
 
У випадку виникнення сумніву щодо законності здійснення банківських операцій – телефонуйте на спецлінію «102».
 
 
 

peredplata