За спробу дати хабаря поліцейському буковинцю загрожує 4 роки тюрми

Слідчі поліції повідомили буковинцю про підозру в підкупі службової особи
 
Житель Чернівецького району хотів допомогти молодшому брату уникнути адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху. Для цього від надав поліцейським 3,5 тисячі гривень неправомірної вигоди. Правоохоронці відмовилися від хабара та задокументували корупційні дії чоловіка. Тепер за скоєне йому загрожує до 4 років позбавлення волі.
 
Інцидент стався 22 квітня цього року в селі Маршинці. Група реагування відділення поліції № 6 (м. Новоселиця) Чернівецького райуправління поліції зупинила мотоцикл «Loncin», який рухався без державного номерного знака.
Спілкуючись із 17-річним водієм, правоохоронці також з’ясували, що у хлопця немає посвідчення водія. За таке порушення чинним законодавством передбачена відповідальність згідно із частиною 2 статті 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Згодом до поліцейських підійшов 22-річний брат водія та запропонував гроші за непритягнення порушника до відповідальності. Незважаючи на попередження про неправомірність таких дій, він поклав до службового авто поліції 3,5 тисячі гривень.
За керування транспортним засобом без відповідних документів правоохоронці таки склали на водія мотоцикла адмінматеріали. Також на місце події прибула слідчо-оперативна група й задокументувала кримінальне правопорушення, вчинене старшим із братів. За результатами досудового розслідування слідчі поліції повідомили йому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Наразі правоохоронці готують обвинувальний акт для вручення його підозрюваному та скерування до суду.
Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Новоселицький відділ Чернівецької окружної прокуратури.
 
Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata