У Чернівцях “накрили” підпільний цех: тонни спирту та більше 800 пляшок алкоголю

У підпільному цеху на Буковині виготовляли фальсифіковану алкогольну продукцію – організатору та учасникам злочинної схеми повідомлено про підозру

 

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом учасникам організованої злочинної групи, які налагодили незаконне виробництво та реалізацію алкогольних напоїв (ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 204, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 204, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 199 КК України).

За даними слідства, 34-річний житель Чернівецького району створив та очолив організовану злочинну групу, яка займалась нелегальним виробництвом фальсифікованої горілчаної продукції та її подальшою реалізацією. До складу групи залучив свою дружину та спільну знайому. Виготовляли контрафакт у підпільному цеху у Чернівцях. Готовий товар реалізовували через мережу роздрібної торгівлі в регіоні.

У приватних домогосподарствах, будівлях, де виготовляли та зберігали фальсифікат вилучено близько 5 тонн спирту, 1,5 тонни готової горілчаної продукції, більше ніж 800 пляшок горілки різних торгових марок, підроблені марки акцизного податку України, порожню тару, ключ для закорковування пляшок тощо. Загальна сума вилученого складає близько 1 млн грн.

Заходи з викриття здійснювали прокурори спільно зі слідчими СУ ГУНП в Чернівецькій області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області ДСР Нацполіції України.

 

 

peredplata