Поліцейські оперативно затримали раніше судимого чернівчанина за вчинення грабежу

До поліції звернулася 27-річна чернівчанка і повідомила, що товариш відкрито заволодів її чотирма тисячами гривень та втік з місця інциденту. Правоохоронці встановили особу порушника та розпочали кримінальне провадження. 
Слідчо-оперативній групі Чернівецького районного управління поліції заявниця розповіла, що 4 травня знайомий відкрито заволодів її грошима та вистрибнув через вікно квартири. Жінка детально описала зовнішність чернівчанина та вказала напрямок, куди він побіг. Відповідно до отриманої інформації, правоохоронці встановили особу порушника та за лічені хвилини розшукали його неподалік скоєння злочину.
Ним виявився 38-річний місцевий житель, раніше судимий за вчинення майнових злочинів. 
Слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України.
Поліцейські затримали правопорушника у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особовою) Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. 
Про це інформує Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.
Наразі перевіряється інформація про вчинення затриманим інших кримінальних правопорушень та вирішується питання повідомлення йому про підозру і обрання запобіжного заходу. Чоловіку загрожує до десяти років позбавлення волі.
Правоохоронці нагадують: санкції низки статей кримінального кодексу України доповнено кваліфікуючою ознакою – вчинення злочину в умовах воєнного або надзвичайного стану. Відтак – поліцейські притягують зловмисників до кримінальної відповідальності відповідно до чинного законодавства.
 
 

peredplata