Перекрито міжнародний канал нелегальної міграції військовозобов’язаних за кордон – на Буковині повідомлено про підозру іноземцю

За процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури повідомлено про підозру іноземцю, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, 33-річний громадянин Республіки Румунія налагодив незаконну схему переправлення осіб за кордон. Перевозив чоловіків призовного віку за паспортами іноземців.

06 травняорганізував незаконне переправлення до Румунії двох військовозобов’язаних українців. Свої послуги оцінив у 5 000 доларів США з особи. Для безперешкодного перетину кордону здобув для них паспорти сторонніх осіб – громадян Румунії. Здійснював перевезення особисто у транспортному засобі «RenaultTrafic».При проходженні паспортного контролю у МПП «Порубне», особи були викриті працівниками Державної прикордонної служби України. Організатора незаконного переправлення затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному проваджені здійснюють слідчі Чернівецького районного управління поліції ГУНП у Чернівецькій області.

 

peredplata