Вирішив покататись на чужому авто: буковинцю загрожує до 8 років позбавлення волі

 
 

 Буковинські поліцейські оперативно затримали викрадача автомобіля
Відділ комунікації поліції Чернівецької області
27 червня 2022, 14:37:13

 

До поліції надійшло повідомлення, що в селі Молодія невідома особа незаконно заволоділа транспортним засобом місцевого жителя. Правоохоронці впродовж години встановили особу порушника і місцезнаходження автівки. За скоєне зловмисникові загрожує до 8 років позбавлення волі.

Увечері, 25 червня, до правоохоронців звернувся 20-річний житель Чернівецького району та повідомив, що невідома особа незаконно заволоділа його автомобілем. Незачинений «Мерседес Sprinter» був припаркований на незагородженому подвір’ї біля будинку.

У результаті оперативно-розшукових заходів співробітники відділення № 4 (м. Герца) Чернівецького райуправління поліції швидко встановили особу порушника та його місцезнаходження. Ним виявився 24-річний житель села Багринівка. Чоловік скористався відсутністю господаря, проник до автівки, де виявив ключі, завів вказаний автомобіль та поїхав у село Кам’янка. Після цього порушник залишив чужий транспортний засіб на території одного з домогосподарств.

Протягом години правоохоронці затримали буковинця в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особовою) Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Герцаївського відділу Чернівецької окружної прокуратури повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України та звернулися до суду з клопотанням про обрання йому запобіжного заходу. 

Триває досудове розслідування.

фото тут https://cutt.ly/2KAZWAU

 
Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
 
 
 

peredplata