На городі в буковинця вилучили понад 350 кущів снодійного маку

Працівники поліції вилучили понад 350 кущів снодійного маку та 11 рослин коноплі. Слідчі поліції наразі проводять досудові розслідування. Правопорушникам за вчинене загрожує штраф або обмеження волі на строк до трьох років.

Учора, 27 червня, під час проведення оперативно-профілактичних заходів щодо виявлення нелегального вирощування нарковмісних рослин, співробітники відділення № 5 (смт. Глибока) Чернівецького районного управління поліції викрили 44-річного жителя села Великий Кучурів.

Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

Поліцейські отримали згоду власника домогосподарства на огляд приватної території. Неподалік будинку працівники поліції виявили грядки з снодійним маком. Правоохоронці вилучили у порушника 353 нарковмісні рослини.

Також цього дня поліцейські офіцери громади спільно з дільничними офіцерами відділення поліції № 1 (м. Сторожинець) Чернівецького райуправління поліції під час санкціонованого обшуку, проведеного в рамках кримінального провадження, виявили культивування конопель на присадибній ділянці у селищі Красноїльськ. Працівники поліції вилучили з господарства 30-річного буковинця 11 рослин коноплі та два поліетиленові згортки з канабісом.

Вилучені речові докази правоохоронці направили на дослідження до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Слідчі поліції внесли відомості про викриті правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікуючими ознаками частини 1 статті 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінальний кодекс України.

 

peredplata