На Буковині члени організованої злочинної групи ошукали підприємця майже на пів мільйона гривень

Члени організованої злочинної групи ошукали підприємця майже на пів мільйона гривень – буковинські поліцейські повідомили їм про підозри
 
Зловмисники через інтернет замовляли дорогі пристрої для сонячних панелей. Використовуючи підроблені паспорти, отримували замовлення у відділеннях логістичної компанії та не оплачували товар. Організовану групу шахраїв, що вчиняла злочини в різних регіонах України, задокументували співробітники карного розшуку, слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області та Чернівецького райуправління поліції.
 
Під час досудового розслідування буковинські поліцейські з’ясували, що організатором злочинної групи був раніше судимий 32-річний житель Житомирщини. Для реалізації плану незаконного збагачення він долучив також своїх знайомих із Черкаської області.
За інформацією слідчих, зловмисники замовляли в інтернет-магазині мережеві сонячні інвертори та оформляли доставку в різні регіони України. Щоб не сплачувати за коштовний товар, учасники злочинного угруповання виготовляли підроблені паспорти з чужими персональними даними та використовували їх для отримання замовлення. Незаконно отримане обладнання порушники продавали, а кошти ділили між собою.
Таким чином зловмисники завдали власнику інтернет-магазину збитків майже на пів мільйона гривень.
Наразі слідчі ГУНП в Чернівецькій області повідомили організатору та одному з його спільників про підозру в шахрайському заволодінні чужим майном у великому розмірі, підробленні й використанні офіційних документів, вчинених організованою групою. Зокрема, це:
• частина 3 статті 28, частини 3 і 4 статті 358 Кримінального кодексу України;
• частина 4 статті 190 Кримінального кодексу України.
Досудове розслідування триває. Процесуальне керівництво здійснює Чернівецька обласна прокуратура.
 
 
Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
 
 

peredplata