Убив вітчима та втік за кордон: попри спроби зловмисника приховати злочин, поліція Буковини оперативно розкрила вбивство

Реагуючи на повідомлення про зникнення чоловіка, працівники Дністровського районного відділу поліції знайшли його мертвим, закопаним на території домогосподарства. Під час першочергових розшуково-слідчих дій співробітники ГУНП в Чернівецькій області і його територіального підрозділу швидко встановили хронологію подій та особу зловмисника. За скоєння умисного вбивства йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

 

Повідомлення про зникнення безвісти 52-річного жителя села Зелена надійшло до поліції 15 липня. Правоохоронці приїхали до господарства зниклого чоловіка та під час обстеження території знайшли його закопаним біля підсобного приміщення. На тілі померлого були тілесні ушкодження, що вказували на насильницьку смерть внаслідок побиття й удару твердим предметом по голові.

Поліцейські вилучили з місця події ймовірне знаряддя злочину та інші речові докази.

Відповідно до лікарського свідоцтва про смерть, потерпілий помер від закритої внутрішньо-черепної травми із забоєм головного мозку.

За результатами проведених першочергових розшуково-слідчих заходів співробітники поліції з’ясували, що ввечері 12 липня буковинець розпивав алкогольні напої зі своїм 26-річним пасинком-іноземцем, який проживав з ним на території одного домогосподарства. Коли між чоловіками виникла суперечка, пасинок накинувся на вітчима з кулаками, а також ударив по голові підручним предметом. Завдані тілесні ушкодження виявилися несумісними із життям.

Щоб приховати сліди злочину, зловмисник закопав тіло потерпілого та втік. Поліцейські встановили, що чоловік незаконно перетнув державний кордон України і нині перебуває в сусідній державі.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Дністровської окружної прокуратури заочно повідомили йому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Також правоохоронці звернулися до слідчого судді з клопотанням про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Оскільки чоловік нині поза межами України, поліцейські також підготували клопотання про надання дозволу на затримання зловмисника з метою доставки в суд для обрання запобіжного заходу.

Джерело : Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

 

peredplata