Нетверезий буковинець без водійських прав пропонував хабар патрульним аби уникнути покарання

У Вижницькому районі поліцейські повідомили про підозру буковинцю за надання неправомірної вигоди правоохоронцям 
 
Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.
 
Увечері 22 липня у селі Черешенька місцевий житель намагався уникнути відповідальності за керуванням автомобілем без водійського посвідчення у нетверезому стані. За це чоловік запропонував співробітникам поліції понад 5 тисяч гривень. Правоохоронці відмовилися від грошей та зафіксували протиправні дії водія. 
 
Патрулюючи територію обслуговування, співробітники групи реагування  Вижницького районного відділу поліції помітили автомобіль, водій якого рухався селом у комендантський час. Правоохоронці зупинили транспортний засіб «ЗАЗ» для перевірки документів кермувальника. Посвідчення водія у чоловіка не було.
 
Під час спілкування поліцейські також помітили в чоловіка ознаки сп’яніння та запропонували йому пройти освідування за допомогою алкотестера. Порушник відмовився, а також не погодився на проходження медичного огляду в закладі охорони здоров’я.
 
При цьому 52-річний кермувальник запропонував поліцейським гроші, щоб уникнути  адміністративної відповідальності. Правоохоронці відмовилися від коштів та викликали на місце події слідчо-оперативну групу. Її співробітники зафіксували протиправні дії порушника, який поклав п’ять тисяч гривень у салон службового автомобіля поліцейських. 
 
Співробітники поліції склали на водія протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, передбачених частинами: 
– 1 статті 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції); 
 
– 2 статті 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) Кодексу України про адміністративні правопорушення. 
 
Наразі слідчі поліції повідомили про підозру порушнику у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. 
Триває досудове розслідування.
 
 

peredplata