До 10 років позбавлення волі загрожує «закладчику» з Чернівців

У липні цього року оперативники обласного управління боротьби з наркозлочинністю ДБН НПУ спільно з співробітниками Чернівецького районного управління поліції викрили місцевого жителя, причетного до вчинення наркозлочинів у великих розмірах. Наразі обвинувальний акт відносно порушника затверджений прокурором та за клопотанням поліцейських скерований для розгляду до суду.

Правоохоронці вилучили у зловмисника амфетамін і шишки конопель, які він планував реалізувати на території міста. Також співробітники поліції знищили приблизно 20 так званих «закладок» з наркотиками, які порушник раніше розклав у різних сховках на вулицях Чернівців.

Унаслідок досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що 21-річний чернівчанин створив у мобільному застосунку інтернет-магазин для збуту наркотиків методом так званих «закладок».

Поліцейські затримали порушника в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Чоловік якраз ніс чергову партію заборонених речовин для їх подальшого продажу.

Наразі під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури слідчі поліції завершили досудове розслідування стосовно буковинця за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Згідно із висновками експертів, вилучені речовини є канабісом та амфетаміном, обіг яких в Україні заборонений.

Джерело: Відділ комунікації поліції Чернівецької області

 

peredplata