Розбещення малолітніх дівчат – буковинця засуджено до 5 років тюрми

Ювенальні прокурори Вижницької окружної прокуратури оскаржили в апеляційному порядку вирок буковинцю, розпусні дії якого суд першої інстанції визнав хуліганством та відповідно засудив до 5 місяців арешту. Апеляційний суд погодився з доводами прокурора, скасував вирок суду першої інстанції та засудив чоловіка за розбещення неповнолітніх дівчат до 5 років позбавлення волі.
 
Про це інформує Чернівецька обласна прокуратура.
 
Під час апеляційного розгляду встановлено та доведено, що у лютому цього року 62-річний чоловік посеред вулиці у одному із сіл Вижницького району Чернівецької області демонстрував двом малолітнім дівчатам 11 і 13 років свій статевий орган. Громадянина було затримано у порядку ст. 208 КПК України.
 
Вижницький районний суд не побачив у діях підсудного злочину проти статевої свободи та недоторканості дітей та перекваліфікував дії чоловіка на хуліганство (ч. 1 ст. 296 КК України).
 
Прокурор категорично не погодився з вказаним рішенням та оскаржив його в апеляційному порядку. Чернівецький апеляційний суд підтвердив, що сторона обвинувачення надала достатньо доказів вчинення підсудним злочину проти статевої недоторканності дітей, скасував вирок суду першої інстанції та призначив громадянину справедливе покарання. Його взято під варту із зали суду.
Крім того, згідно вироку суду відомості про особу буде внесено до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочин проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

peredplata