Викрав бензокосу і бензопилу: на Буковині чоловік обікрав помешкання односельчанина

До поліції звернувся 81-річний житель села Клішківці Дністровського району і повідомив, що невідома особа пошкодила вікно підсобного приміщення та викрала бензокосу і бензопилу. Правоохоронці швидко встановили особу крадія. За цим фактом поліцейські проводять досудове розслідування.

Про це інформує відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

На місці злочину працівники відділення № 2 (м. Хотин) Дністровського районного відділу поліції провели необхідні першочергові слідчо-розшукові дії, за результатами яких встановили особу зловмисника. Ним виявився 32-річний односельчанин заявника.

Поліцейські встановили, що того дня чоловік скористався відсутністю господаря, через вікно, проник до підсобного приміщення, звідки викрав бензокосу та бензопилу марки «Viper», вартістю понад 3600 гривень.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Дністровської окружної прокуратури повідомили буковинцю про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 185 (Крадіжка) Кримінального Кодексу України. Наразі вирішується питання обрання йому запобіжного заходу.

Згідно із санкцією статті, за вчинене кримінальне правопорушення зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Нагадаємо: відповідно до внесених змін в законодавство, в Україні посилили відповідальність за вчинення крадіжок, що в умовах воєнного стану прирівнюються до тяжких злочинів.

 

peredplata