На Буковині судитимуть чоловіка за вчинення наркозлочинів

Буковинські поліцейські завершили досудове розслідування відносно чоловіка за вчинення наркозлочинів

Нагадаємо: 5 липня співробітники відділення № 3 (м. Заставна) Чернівецького районного управління поліції викрили місцевого жителя, який вирощував майже півтори тисячі конопель та зберігав за місцем проживання приблизно кілограм канабісу. Наразі обвинувальний акт відносно порушника затверджений прокурором та скерований до суду для розгляду.

У ході досудового розслідування працівники поліції з’ясували, що 47-річний житель міста Заставна займається культивуванням нарковмісних рослин. Під час проведення санкціонованого обшуку на території домогосподарства чоловіка поліцейські виявили рослини конопель та снодійного маку, які він вирощував без передбачених законодавством відповідних дозволів. Загалом правоохоронці вилучили у порушника 1480 конопель та більше 30 рослин опійного маку.

Окрім цього, співробітники поліції виявили різні ємності, в яких буковинець зберігав приблизно кілограм канабісу.

Все вилучене поліцейські направили на експертизи, результати яких підтвердили, що рослини є нарковмісними, а речовина є особливо небезпечним наркотичним засобом – канабісом.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Заставніського відділу Чернівецької окружної прокуратури завершили досудове розслідування стосовно чоловіка за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) та частиною 2 статті 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України і скерували матеріали проваджень з обвинувальним актом до суду для розгляду.

 
Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata