Перед судом постане чернівчанин, який планував заробити на продажі фальсифікованих сигарет

Поліцейські вилучили у порушника 15 тисяч пачок сигарет сумнівного походження з логотипами відомого виробника тютюну. Під час досудового розслідування слідчі ГУНП в Чернівецькій області встановили обставини правопорушення та зібрали доказову базу. Правоохоронці інкримінують чернівчанину незаконне придбання з метою збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів.
 
Розслідуючи протиправну діяльність 54-річного жителя Чернівців, слідчі поліції з’ясували, що чоловік мав намір заробити на продажі фальсифікованих тютюнових виробів. Для реалізації свого задуму він у серпні цього року придбав 30 ящиків по 500 пачок сигарет-підробок, сплативши за них 8100 доларів США.
Щоб доставити придбаний нелегальний товар до свого господарства, чернівчанин залучив знайомого власника мікроавтобуса «Mercedes-Benz Vito». Під час перевезення тютюнових виробів транспортний засіб зупинили патрульні поліцейські. В процесі поверхневої перевірки правоохоронці виявили в салоні мікроавтобуса 15 тисяч пачок сигарет без марок акцизного податку України.
Слідчо-оперативна група задокументувала правопорушення та вилучила фальсифікований товар. Відповідно до протоколу дослідження наданих зразків тютюнових виробів, вони не відповідають встановленим державним стандартам.
Слідчі поліції повідомили чернівчанину про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.
Під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури поліцейські склали обвинувальний акт і скерували його до суду.
 
Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata