Буковинець у родичів поцупив бензопилу

Повідомлення про крадіжку бензопили надійшло до правоохоронців від 22-річного жителя Берегометської територіальної громади. Поліцейські швидко встановили особу крадія. За цим фактом співробітники поліції розпочали кримінальне провадження. 

Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

Під час досудового розслідування працівники Вижницького районного відділу поліції встановили, що 6 жовтня перебуваючи на території господарства родичів, 56-річний житель селища Берегомет, проник до незачиненого підсобного приміщення. Скориставшись відсутністю господарів чоловік викрав звідти бензопилу «STIHL- MS 180». Сума завданих збитків заявникові становить понад 4700 гривень.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Вижницької окружної прокуратури повідомили буковинцю про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 185 (Крадіжка) Кримінального Кодексу України.

Згідно із санкцією статті, за вчинене кримінальне правопорушення зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Зауважимо, що відповідно до внесених змін в законодавство, в Україні посилили відповідальність за вчинення крадіжок в умовах воєнного стану, вони прирівнюються до тяжких злочинів.

 
 

peredplata