У Чернівцях три жінки пограбували 85-річну пенсіонерку

Співробітники Чернівецького районного управління поліції затримали трьох жительок східних областей України за незаконне заволодіння 600 євро пенсіонерки. За клопотанням правоохоронців суд арештував фігуранток. Їм за вчинення крадіжки в умовах воєнного стану загрожує до 8 років позбавлення волі.

Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

11 листопада до поліції надійшло повідомлення про крадіжку від 85-річної жительки обласного центру. Зі слів заявниці, того дня до її помешкання завітала незнайома жінка, після візиту якої з квартири зникли 600 євро.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Чернівецького районного управління поліції. Співробітники поліції провели першочергові заходи: оглянули місце злочину, зібрали слідову інформацію та опитала можливих очевидців інциденту. Завдяки оперативній роботі поліцейські встановили, що чернівчанку обікрали 36-річна уродженка міста Кривий Ріг спільно із двома уродженками Донецької області, віком 31 та 37 років. В той час як криворіжанка відволікала пенсіонерку на кухні, двоє її спільниць зайшли до квартири та викрали заощадження жінки.  

Правоохоронці затримали фігуранток причетних до вказаного злочину у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі поліції за процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури повідомили жінкам про підозри у скоєнні злочину, передбаченого частиною 4 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Суд задовільнив клопотання поліцейських та обрав підозрюваним запобіжний захід тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

 

peredplata