Псевдобанкіри зняли з рахунків чернівчан майже 200 тисяч грн

Слідчі поліції розслідують обставини скоєння шахрайств відносно чернівчан на суму майже 200 тисяч гривень 
Протягом минулої доби до поліції надійшло два повідомлення про те, що невідомі особи шахрайським шляхом заволоділи коштами двох жителів Чернівців. За цими фактами поліцейські розпочали кримінальні провадження. За скоєння правопорушень винним загрожує до трьох років обмеження волі. 
Вчора, 26 грудня, на спецлінію «102» звернулися двоє заявників із повідомленнями про те, що невідомі особи, отримавши їхні дані, зняли з карткових рахунків кошти: у 30-річного чоловіка – понад 13 тисяч гривень, а у 80-річного – понад 185 тисяч гривень.  
В обох випадках схема незаконного заволодіння грошима була однаковою. Заявники розповіли, що напередодні до них зателефонували невідомі особи і представилися працівниками банку. Щоб виконати певну трансакцію, клієнтів попросили вислати дані своїх карток. За допомогою цієї інформації шахраї отримали доступ до рахунків чернівчан та зняли майже 200 тисяч гривень.  
За вказаним фактом поліцейські внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.  
Проводиться досудове розслідування.  
Правоохоронці нагадують буковинцям, що за жодних обставин не варто нікому розголошувати свої персональні дані, до яких належать:  
– термін дії пластикової картки; 
– PIN-код; 
– слово-пароль;  
– cvv2/сvc2 коди. 
Громадяни не повинні розголошувати чи оприлюднювати цю інформацію. 
 
 
Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
 
 

peredplata