На Буковині судитимуть членів організованої злочинної групи за розповсюдження наркотиків

На Буковині судитимуть членів організованої злочинної групи за розповсюдження наркотиків: слідчі поліції завершили досудове розслідування

За результатами слідства, четверо буковинців і житель Хмельниччини обвинувачуються в збуті наркотичних засобів в особливо великих розмірах, незаконному придбанні, зберіганні, перевезені та пересиланні.

Нагадаємо: у серпні минулого року буковинські правоохоронці викрили групу осіб, які збували наркотики через мережу Інтернет та за допомогою «закладок». За скоєне фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Незаконну діяльність міжрегіонального каналу розповсюдження наркотиків задокументували співробітники Управління карного розшуку та Слідчого Управління ГУНП в Чернівецькій області за силової підтримки спецпідрозділу КОРД.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що 20-річний чернівчанин організував та налагодив злочинну схему з розповсюдження психотропних речовин та наркотичних засобів на території Чернівецької, Хмельницької та Івано-Франківської областей. До співпраці він залучив ще трьох буковинців та жителя міста Кам’янець-Подільський, віком від 20 до 23 років.

В результаті проведення санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів правоохоронці виявили та вилучили:

 –    385 готових «закладок» з наркотичними речовинами;

 –    1,2 кг амфетаміну;

–    1 кг марихуани;

–    0.5 кг метамфетаміну;

–    220 марок ЛСД;

–    150 грамів галюциногенних грибів;

–    50 пігулок сильнодіючих лікарських засобів;

–    4 шоколадні плитки із вмістом наркотичних речовин.

Сума вилучених наркотиків за цінами «чорного ринку» сягає понад 2 мільйона гривень.

За результатами досудового розслідування слідчі поліції зібрали достатню доказову базу незаконної діяльності організованої злочинної групи та скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальними актами до суду. Зловмисникам інкримінують вчинення правопорушень передбачених статтею 27 (Види співучасті) та частиною 3 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво вказаного провадження здійснювала Чернівецька обласна прокуратура.

https://cv.npu.gov.ua/news/na-bukovyni-sudytymut-orhanizovanu-zlochynnu-hrupu-za-rozpovsiudzhennia-narkotykiv-slidchi-politsii-zavershyly-dosudove-rozsliduvannia

Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata