На Буковині слідчі поліції повідомили про підозру чернівчанину, який за 13500 доларів США сприяв незаконному переправленню військовозобов’язаних осіб через державний кордон

На Буковині слідчі поліції повідомили про підозру чернівчанину, який за 13500 доларів США сприяв незаконному переправленню військовозобов’язаних осіб через державний кордон
У Дністровському районі правоохоронці затримали чоловіка, який організував нелегальний трансфер чоловіків призивного віку до Республіки Молдова. За вчинення вказаного злочину порушнику загрожує до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Протиправну діяльність буковинця задокументували слідчі ГУНП в Чернівецькій області спільно з колегами Служби безпеки України.  В ході досудового розслідування, поліцейські з’ясували, що 26-річний житель обласного центру підшукував військовозобов’язаних осіб, які мали намір виїхати за межі України. Чоловік на власному автомобілі «Mercedes-Benz» за грошову винагороду у розмірі 13500 доларів США допомагав перетнути державний кордон двом ухилянтам. 
6 березня на околиці селища Кельменці правоохоронці затримали організатора нелегального бізнесу в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особовою) Кримінального процесуального кодексу України та помістили його до ізолятора тимчасового тримання.
Співробітники Слідчого управління ГУНП області під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
Триває досудове розслідування.
Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata