У Чернівцях батько разом з синами облаштували в гаражі підпільний цех з виготовлення фальсифікату

Правоохоронці припинили злочинну діяльність чернівчан, які виготовляли і реалізовували фальсифіковані товари у великих об’ємах.

Співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області спільно з колегами з обласного управління Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури викрили трьох буковинців, які організували незаконне виробництво та збут алкоголю на території регіону. Правоохоронці провели низку заходів, внаслідок яких виявили та вилучили контрафакту на загальну суму понад мільйон гривень.

Під час досудового розслідування поліцейські з’ясували, що налагодили нелегальний бізнес 50-річний чернівчанин спільно з двома синами віком 22 і 28 років.

Підпільний цех фігуранти облаштували у гаражному приміщенні, де виготовляли алкогольні напої, зокрема, і елітних марок. На готову продукцію за допомогою спеціальних станків порушники наклеювали підроблені марки акцизного податку та реалізовували її через торгові об’єкти та місцеві ринки.

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів, в орендованих гаражах, приміщеннях та транспортних засобах, якими розвозили підроблені товари, правоохоронці виявили та вилучили:

– бочки із спиртовмісною сумішшю загальним об’ємом 800 літрів;

– майже 7000 пляшок з алкогольними напоями;

– 70 тетрапакетів з спиртовмісною рідиною;

– станки для пакування та ламінування товарів, етикетки, корки;

– порожні ємності для алкогольних напоїв;

– чорнові записи та інші речові докази, які вказують на здійснення протиправної діяльності буковинців.

Загальна вартість вилученого – понад мільйон гривень.

Крім цього, чоловіки в іншому приміщенні займалися виготовленням та фасуванням кави відомих виробників. 

Вилучену продукцію правоохоронці направили для проведення відповідних експертиз до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Наразі слідчі поліції здійснюють процесуальні дії в межах кримінальних проваджень, розпочатих за:

–              частиною 1 статті 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів);

–              частиною 2 статті 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Крім цього, в одному із приміщень правоохоронці виявили та вилучили 215 кілограмів розчинної кави різних відомих виробників, порожні упакування для кави та станок для зварювання пакетів.

Правоохоронці продовжують проведення слідчих (розшукових) заходів та перевіряють інформацію щодо причетності інших осіб до вчинення цієї протиправної діяльності.

Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata