У Чернівцях в багатоповерхівці на проспекті вбили чоловіка: зловмисника затримано

 
Під час словесного конфлікту зловмисник завдав чернівчанину ножового поранення, несумісного із життям. 58-річний чоловік загинув на місці події. Співробітники поліції оперативно розшукали та затримали правопорушника. За скоєння умисного вбивства йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції у Чернівецькій області.

Учора, 24 квітня, до поліції надійшло повідомлення про те, що у Чернівцях в помешканні виявили мертвим чоловіка.

Для з’ясування обставин загибелі буковинця, на місце події одразу виїхало керівництво обласного управління Нацполіції, співробітники карного розшуку і Слідчого управління, кінологи, криміналісти, слідчо-оперативна група Чернівецького районного управління поліції та співробітники Чернівецької окружної прокуратури.

Прибувши за вказаною адресою правоохоронці обстежили помешкання та виявили 58-річного чоловіка з ознаками насильницької смерті. Тіло загиблого поліцейські направили на судово-медичну експертизу.

Попередньо правоохоронці встановили, що того вечора між двома чернівчанами на ґрунті неприязних відносин виникла суперечка, під час якої 30-річний місцевий житель завдав ножове поранення 58-річному буковинцю. Від отриманих тілесних ушкоджень потерпілий помер, а зловмисник з місця злочину втік.

Поліцейські провели першочергові слідчі дії, у результаті яких встановили та затримали особу причетну до вбивства в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Наразі зловмисника поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

З місця злочину співробітники поліції вилучили знаряддя вбивства та низку інших речових доказів. Вилучене направили на дослідження до Чернівецького науково-дослідницького експертно-криміналістичного центру МВС.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури повідомили затриманому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

peredplata