Двоє буковинців втратили свої заощадження, довірившись шахраям

Інтернет-шахраї ошукали буковинців на суму майже 102 тисячі гривень: поліцейські розпочали кримінальні провадження

 Жертвами шахрайських афер стали двоє жителів Чернівецького району. Повіривши шахраям буковинці втратили свої заощадження. Наразі за цими фактами правоохоронці проводять досудові розслідування для встановлення осіб, причетних до скоєних протиправних дій.

 Учора, 18 травня, до поліції звернувся 63-річний житель міста Сторожинець із заявою щодо вчинення проти нього шахрайства. Чоловік розповів поліцейським, що знайшов в соцмережі оголошення про продаж будівельних матеріалів, які хотів придбати. Він поспілкувався з автором оголошення та обговорив умови купівлі-продажу. Товар, який замовив чоловік перевезли йому додому, після чого він оплатив на картковий рахунок вказаний псевдопродавцем майже 85 тисяч гривень. Однак власник товару коштів не отримав, а буковинець зрозумів, що його ошукали шахраї.

 Ще однією жертвою аферистів став 64-річний житель смт Лужани. Чоловік повідомив поліцейським, що під приводом отримання фінансової допомоги в одному із месенджерів, перейшов за посиланням та ввів необхідні реквізити свого банківського рахунку. В результаті чого невідомі особи шахрайським шляхом заволоділи його грошима у сумі 17 тисяч гривень.

 Відомості про вказані факти поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

 Правоохоронці застерігають: будьте уважними та обачними, не переходьте за сумнівними посиланнями, не вводьте реквізити платіжних карток та конфіденційну інформацію на підозрілих вебсайтах, а також в жодному випадку не перераховуйте грошей на рахунки невідомих вам людей.

 Якщо ви все ж таки потрапили до пастки аферистів — одразу телефонуйте на спецлінію «102».

Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata