У Чернівцях 74-річний водій наїхав на пішохода. За вчинене чоловіку загрожує штраф чи виправні роботи або обмеження волі на строк до трьох років

Співробітники Чернівецького райуправління поліції зібрали беззаперечні докази провини водія, який порушив Правила дорожнього руху, скоїв дорожньо-транспортну пригоду, внаслідок якої чернівчанка отримала перелом руки. За вчинене чоловіку загрожує штраф чи виправні роботи або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами. 

Працівники поліції під час досудового розслідування дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася 16 травня на вулиці Головній обласного центру встановили, що 74-річний чернівчанин, керуючи автомобілем «Mitsubishi Space Star», не надав перевагу в русі та спричинив наїзд на 45-річну місцеву жительку. Чернівчанка в той час переходила дорогу в межах пішохідного переходу.

У результаті ДТП травмувалася жінка-пішохід. Медики госпіталізували її до лікарні, де діагностували перелом  руки.

Наразі слідчі поліції завершили досудове розслідування та скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом до суду для розгляду. Чоловіку інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Поліцейські Буковини вкотре закликають водіїв дотримуйтесь правил швидкісного режиму, особливо при під’їзді до пішохідних переходів. В той час звертаємо увагу пішоходів не забувати про власну безпеку, перш ніж вийти на проїжджу частину дороги, переконайтеся у відсутності рухомих транспортних засобів, а також впевніться, що водій вас бачить. 

Будьте відповідальними, бережіть своє життя та здоров’я – дотримуйтесь Правил дорожнього руху!

Джерело: Відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata