Під приводом купівлі сої, ошукав 54-річного аграрія на 10 тисяч доларів: аферисту загрожує 8 років тюрми

Співробітники поліції зібрали беззаперечні докази вини 37-річного жителя Миколаївської області у незаконному збагаченні шляхом обману. За скоєне аферисту загрожує до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо: 17 травня, співробітники Управління карного розшуку ГУНП в Чернівецькій області спільно з працівниками відділення № 3 (м. Заставна) Чернівецького районного управління поліції затримали 37-річного жителя Миколаївщини, який в селі Киселів, під приводом купівлі сої, ошукав 54-річного жителя Вінницької області на 10 тисяч доларів США.

В ході досудового розслідування працівники поліції встановили, що неодноразово судимий за вчинення аналогічних злочинів миколаївець, налагодив схему незаконного збагачення шляхом обману. Поліцейські з’ясували, що чоловік підшукував осіб, які займаються купівлею та продажом зернових культур. Фігурант входив в довіру до аграріїв, домовлявся про зустріч з метою покупки зернових та, виконуючи роль посередника, заволодівав коштами жертв. В подальшому, під час здійснення завантаження зерна зловмисник брав гроші за товар від покупців, але не передавав їх продавцеві. Таким чином привласнював кошти і зникав з місця події.

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Заставнівського відділу Чернівецької окружної прокуратури завершили досудове розслідування, матеріали якого з обвинувальним актом скерували до суду для розгляду. Чоловіку інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata