Втерлися в довіру: лише за добу шахраї ошукали п’ятьох буковинців майже на 160 тисяч гривень

Аферисти продовжують входити в довіру до громадян та виманювати їх кошти за різними шахрайськими схемами. Так, лише за минулу добу пʼятеро буковинців стали жертвами протиправних дій шахраїв. За всіма фактами поліцейські розпочали кримінальні провадження.

Учора, 18 серпня, до Дністровського районного відділу поліції із повідомленням про шахрайство звернулася 33-річна жителька села Лівинці. Заявниця розповіла поліцейським, що напередодні, в одній із соціальних мереж, перейшла за посиланнями про можливість отримання грошової допомоги. В подальшому буковинка ввела дані своїх банківських карток, після чого з її рахунку зникло 123 900 гривень.

Цього ж дня жертвою аналогічної схеми аферистів стала 37-річна жителька села Череш Чернівецького району. Отримавши необхідну банківську інформацію, шахраї перерахували з карткового рахунку буковинки 14 400 гривень.

76-річна жителька Чернівецького району розповіла поліцейським, що отримала дзвінок від нібито працівника банку. Під час спілкування псевдобанкір запропонував допомогу у захисті коштів, увійшов у довіру та дізнався персональні дані її банківського рахунку. В результаті чого з картки жінки зникло 3000 гривень.

Ще однією жертвою шахрайства став 42-річний чернівчанин. Чоловік хотів придбати запчастини до автомобіля та здійснив передоплату в розмірі 14 230 гривень на рахунок нібито «продавця», однак бажаний товар чоловік досі не отримав.

Ще однією жертвою афери став 67-річний житель села Давидівка. Внаслідок шахрайських дій буковинець втратив 4 000 гривень. Зі слів заявника, кошти були перераховані з його банківських рахунків.

Відомості про вказані факти поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

Правоохоронці застерігають: будьте уважними та обачними, не переходьте за сумнівними посиланнями, не вводьте реквізити платіжних карток та конфіденційну інформацію на підозрілих вебсайтах, а також в жодному випадку не здійснюйте передоплату за послуги чи товари на рахунки невідомих вам людей.

Якщо ви все ж таки потрапили до пастки аферистів — одразу телефонуйте на спецлінію «102».

Джерело: Відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata