Під час працевлаштування-онлайн шахраї ошукали чернівчанку на суму  майже 90 тисяч гривень

Ще однією поширеною схемою шахрайства є «віддалена робота». Саме за такою схемою невідомі особи спустошили банківський рахунок 42-річної жительки міста Чернівці.

До Чернівецького райуправління поліції  звернулася 42-річна місцева жителька, яка стала жертвою шахрайства. Чернівчанка розповіла поліцейським, що невідома особа під приводом надання заробітку-онлайн заволоділа її коштами. Жінка власноруч перерахувала майже 90 тисяч гривень на нібито рахунок власного кабінету. Однак після переказу грошей онлайн-рахунок заблокували, а чернівчанка втратила вище вказану суму коштів.

За фактом незаконного заволодіння коштами чернівчанки шахрайським шляхом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження, передбачене статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці рекомендують не спокушатися на вигідні умови так званих онлайн-заробітків. Не довіряйте обіцянкам захмарних прибутків. Перевірте «роботодавців» через пошукові запити в Інтернеті. Та в жодному випадку не перераховуйте гроші на невідомі рахунки.

Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata