Шахраї ошукали буковинців на суму понад 258 тисяч гривень

Впродовж минулої доби шахраї спустошили електронні гаманці семи жителів Чернівецької області. Наразі за всіма фактами незаконного заволодіння коштами громадян правоохоронці проводять досудові розслідування.

Учора, 18 жовтня, із повідомленням про шахрайські дії до поліції звернулася 51-річна жителька села Зелений Гай. Жінка розповіла правоохоронцям, що переглядаючи мобільний застосунок, виявила кредити, оформленні в різних фінансових установах, на суму майже 205 тисяч гривень. Буковинка зрозуміла, що її ошукали шахраї.

Цього ж дня свою злочинну діяльність активізували псевдопрацівники банку. Жертвами афери стали 67-річний та 25-річна жителі Дністровського району. Під приводом захисту банківських рахунків від несанкціонованого втручання шахраї виманили у чоловіка майже 17 тисяч гривень, а у жінки 15 тисяч гривень. 

22-річна жителька обласного центру повідомила поліцейським, що  мала намір придбати в мережі Інтернет товар, сплативши за нього 1400 гривень. Замовлення потерпіла не отримала, а зв’язок із псевдопродавцем обірвався.

Також жертвою аферистів стали 40-річна та 22-річна жительки міста Новоселиця. Потерпілі розповіли співробітникам поліції, що в одній із соціальних мереж їм написала невідома особа від імені знайомої та попросила грошову допомогу. Одна із жінок перерахувала 7500 гривень, а інша – понад 9 тисяч гривень.

26-річну жительку Вижницького району шахраї ошукали під приводом допомоги у виготовленні електронного підпису. Аферисти дізналися у буковинки конфіденційну інформацію, після чого з її банківського рахунку зникло майже 4 тисячі гривень.   

Відомості про вказані факти співробітники поліції  внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Досудові розслідування тривають.

Поліцейські Буковини вкотре закликають громадян не розголошувати стороннім особам конфіденційну інформацію, яка стосується банківських рахунків. Також співробітники поліції звертаються до буковинців з проханням не робити передоплат під час покупок товарів в інтернеті та в жодному випадку не перераховувати кошти на рахунки невідомих людей. 

Джерело: Відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata