У Чернівцях поліцейські затримали «закладчика», який займався розповсюдженням наркотиків на території міста

Протиправну діяльність чернівчанина задокументували співробітники поліції Чернівецької області. Наразі слідчі поліції вже повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочину та за клопотанням правоохоронців суд арештував підозрюваного.

В ході проведення оперативно-профілактичного відпрацювання території обласного центру  на одній із вулиць поліцейські викрили чоловіка, який здійснював розкладення «закладок».

Під час проведення поверхневої перевірки у 22-річного місцевого жителя правоохоронці виявили та вилучили 27 зіп-пакетів, обмотаних ізолюючою стрічкою із кристалічною психотропною речовиною білого кольору, схожою на наркотичну.

Поліцейські затримали порушника в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Всі вилучені речові докази співробітники поліції відправили до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС для проведення відповідних експертиз.

За результатами дослідження вилучені речовини у своєму складі містять особливо небезпечну психотропну речовину PVP.

Під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури слідчі Чернівецького райуправління поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні  кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Суд задовільнив клопотання правоохоронців та обрав фігуранту запобіжний захід – тримання під вартою.

За вчинення протиправних дій порушнику загрожує позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata