Вкрав з авто гаманець з грошима та банківськими картками: буковинцю загрожує тюрма

Співробітники поліції зібрали обґрунтовану кількість доказів протиправних дій жителя Берегометської громади, який викрав із автомобіля буковинки гаманець та скористався її банківською карткою. Наразі за вказаним фактом поліцейські завершили досудове розслідування. 

Нагадаємо: у жовтні до поліції надійшло повідомлення від жительки села Майдан про те, що невідома особа поцупила з її незачиненого автомобіля гаманець із грошима та банківськими картками.

Під час досудового розслідування співробітники Вижницького районного відділу поліції встановили, що майном буковинки заволодів 36-річний житель Берегометської громади. Порушник таємно викрав з транспортного засобу заявниці гаманець та скористався банківською карткою, на рахунку якої знаходились кошти.

Наразі слідчі поліції завершили досудове розслідування та скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом відносно порушника до суду.

Буковинцю інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених частиною 4 статті 185 (Крадіжка) та частиною 1 статті 357 (Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження) Кримінального Кодексу України.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала Вижницька окружної прокуратура.

Поліцейські Буковини нагадують: відповідно до внесених змін в законодавство, в Україні посилили відповідальність за вчинення крадіжок в умовах воєнного стану. Ці злочини прирівнюються до тяжких незалежно від вартості викраденого.

Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata