На Буковині затримали чотирьох чоловіків за розповсюдження наркотиків

На Буковині поліцейські припинили діяльність групи осіб, яка займалася розповсюдженням наркотиків.
Викрили та задокументували протиправні дії чотирьох буковинців оперативники Управління боротьби з наркозлочиністю ГУНП в Чернівецькій області спільно з працівниками відділення поліції №1 (м. Сокиряни) Дністровського РВП за силової підтримки РПОП. Слідчі поліції вже повідомили фігурантам про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, а суд за клопотанням правоохоронців обрав порушникам запобіжний захід – тримання під вартою.

Здійснюючи заходи щодо боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів та психотропних речовин, у рамках раніше відкритого кримінального провадження, співробітники Головного управління Національної поліції у Чернівецькій області викрили чотирьох жителів Дністровського району, причетних до вчинення наркозлочинів на території регіону. 

на буковині поліцейські припинили діяльність групи осіб, яка займалася розповсюдженням наркотиків

Під час досудового розслідування працівники поліції встановили, що четверо мешканців міста Новодністровськ, чоловіки та жінки віком 36, 38, 42 та 46 років налагодили схему незаконного збагачення шляхом реалізації особливо небезпечних наркотичних засобів на території Буковини. Проводячи оперативні заходи, поліцейські задокументували декілька фактів збуту фігурантами наркотиків.

За місцем проживання фігурантів правоохоронці провели санкціоновані обшуки, під час яких виявили та вилучили:

– наркотичні речовини;

– кошти, отримані злочинним шляхом та банківські картки;

– чорнові записи;

– матеріали для фасування наркотичних засобів.

на буковині поліцейські припинили діяльність групи осіб, яка займалася розповсюдженням наркотиків

Все вилучене правоохоронці направили на експертизу до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС, результати яких засвідчили, що вилучене у своєму складі містить небезпечний наркотичний засіб – метадон, обіг якого в Україні обмежено.

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Дністровської окружної прокуратури повідомили фігурантам про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Відповідно до санкції статті, порушникам загрожує від шести до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

  Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області

 

peredplata