Майже на мільйон гривень вилучено небезпечних наркотиків: «закладчику» з Буковини загрожує 12 років тюрми

До дванадцяти років позбавлення волі загрожує «закладчику» особливо небезпечних наркотиків: буковинські поліцейські завершили досудове розслідування.

Канал розповсюдження наркотиків у великих розмірах через мережу Інтернет правоохоронці перекрили у минулому році. Під час санкціонованих обшуків у фігуранта слідчі поліції вилучили заборонені речовин на загальну суму майже мільйон гривень. Правоохоронці зібрали обґрунтовані докази нелегального бізнесу чоловіка та скерували обвинувальний акт відносно нього до суду.

Протиправну діяльність 27-річного чернівчанина задокументували співробітники Управління боротьби з наркозлочинністю, Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області за аналітичної підтримки спеціалістів відділу кримінального аналізу.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що чоловік в одній із соціальних мереж організував канал продажу наркотичних і психотропних речовин. Відтак – фігурант в обласному центрі методом «закладок» розповсюджував наркотики та надсилав дані про їх місцезнаходження потенційним покупцям.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцем проживання, а також у транспортному засобі буковинця, під час яких вилучили наркотиків і психотропних речовин на суму майже мільйон гривень.

Усе вилучене правоохоронці відправили до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС для проведення відповідних експертиз. Результати їх дослідження засвідчили, що у так званій Інтернет-крамниці були канабіс, кокаїн, амфетамін, диметоксифенетиламін, alfa-PVP, метилендіоксиметамфетимін, марок ЛСД, броламфетамін та інші.

Крім цього, поліцейські встановили, що буковинець також утримував і надавав бажаючим кімнату для вживання наркотиків.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом до суду для розгляду. Фігуранту інкримінують вчинення правопорушень, передбачених:

  • ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів);
  • ч.1 ст. 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Джерело: Відділ комунікації поліції Чернівецької області

 

peredplata