Завдав збитків на понад мільйон гривень: на Буковині судитимуть начальника залізничної станції

Правоохоронці зібрали беззаперечні докази протиправної діяльності 63-річного жителя Сокирянської громади, який, зловживаючи службовим становищем, організував незаконну вирубку дерев у захисних лісових насадженнях, що спричинило тяжкі наслідки. За вчинене чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Оперативники Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області спільно з працівниками відділення № 1 (м. Сокиряни) Дністровського райвідділу поліції встановили, що буковинець, перебуваючи на посаді начальника однієї із залізничних станцій, організував злочинну схему самовільної порубки деревини вздовж залізничної колії.

В процесі слідства поліцейські з’ясували, що в травні минулого року посадовець, зловживаючи своїм службовим становищем, не маючи жодних законних підстав, здійснив вирубку понад 230 дерев різних порід.

Згідно із висновками проведеної інженерно-екологічної експертизи буковинець завдав шкоду навколишньому природному середовищу на загальну суму на понад мільйон гривень.

 Слідчі поліції завершили досудове розслідування, матеріали якого з обвинувальним актом відносно фігуранта скерували до суду.

Посадовцю інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ч. 4 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у вказаному провадженні здійснювала Спеціалізована екологічна прокуратура Чернівецької обласної та Дністровської окружної прокуратур.

Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata