Буковинка, яка вкрала продуктів на 5500 грн, сяде за ґрати

Протягом лютого-березня цього року до поліції надійшло чотири повідомлення від працівників магазинів обласного центру про те, що невідома особа викрадала продукти харчування та засоби гігієни. Загальна сума викрадених товарів становить майже 5500 гривень. За цим фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що 37-річна жителька с. Лужани у магазинах м. Чернівці обирала продовольчі та побутові товари, але не платила за них. Жінка ховала викрадене та проходила повз кас для розрахунку.

7 березня цього року під час здійснення однієї із таких «покупок» буковинку зупинив охоронець магазину та викликав слідчо-оперативну групу Чернівецького районного управління поліції для документування протиправних дій жінки.

Наразі під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури слідчі поліції повідомили порушниці про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального Кодексу України.

Нагадаємо: відповідно до внесених змін в законодавство, в Україні посилили відповідальність за вчинення крадіжок, що в умовах воєнного стану прирівнюються до тяжких злочинів, не залежно від вартості викраденого.

Триває досудове розслідування.

Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata