Розстріл поліцейських під Вінницею: підозрювані є військовими, їх ще не затримали

Підозрюваних у вбивстві поліцейського в Гайсинському районі Вінницької області досі не знайшли. Підтверджено, що обидва є військовослужбовцями однієї з військових частин.

“Наразі ще затримання не було. Триває спеціальна поліцейська операція. Їхнє місцезнаходження встановлюється”, – заявила речниця Національної поліції Олена Бережна у коментарі каналу “Труха“.

Водночас Сухопутні війські ЗСУ підтвердили, що підозрювані у вбивстві поліцейського на Вінниччині – військовослужбовці однієї із військових частин. 

“Винні у цьому злочині повинні понести найсуворіше покарання. На відео, яке поширюється в медіа, присутні військовослужбовці однієї із військових частин Сухопутних військ Збройних Сил України. Командування Сухопутних військ надасть максимальне сприяння у всебічному та неупередженому розслідуванні у вбивстві поліцейського”, – зазначили в Сухопутних військах.

 

У Збройних силах України прокоментували інформацію, яка поширюється соціальними мережами, щодо вбивць 20-річного вінницького поліцейського Максима Зарецького, зокрема, підтверджено, що підозрювані – служать в однієї з частин. Раніше у соціальних мережах з’явилися дописи про те, що підозрювані нібито служать у складі 28-ї окремої механізованої бригади на Одещині.

“Щодо інформації про скоєння важкого злочину вчиненого особами у Вінницькій області… Хочемо зазначити, що підозрювані особи у вчиненні злочину, понад рік вже не мають відношення до 28-ї окремої механізованої бригади ім. Лицарів Зимового походу та проходять службу в іншій військовій частині”, – йдеться у повідомленні оперативного командування “Південь”.

У ЗСУ запевняють, що докладають всіх зусиль, щоб сприяти розслідуванню цього випадку та забезпечити справедливість. Просять усіх, хто володіє інформацією про підозрюваних, повідомити її правоохоронним органам.

Натомість у мережу “злили” орієнтування на підозрюваних. Зазначається, що це син та батько – 26 річний Віталій Васілаке та 52-річний Валерій Васілаке.

Обидва є уродженцями Вінницької області. Васілаке-молодший зареєстрований в Одеській області. 

Орієнтування / соцмережі

Раніше у мережі опублікували інформацію про те, що підозрювані можуть бути військовослужбовцями 28 омбр. Втім, бригада спростувала цю інформацію.

У мережі з’явилося відео з бодікамери одного з поліцейських. Поліцейський уважно перевірив документи та підійшов з пасажиром до водія. У той момент пасажир накинувся на поліцейського, з кулаками, чутно постріли. Зловмисники сіли в автівку і поїхали. Натомість важкопоранений поліцейський піднявся та дійшов до службової автівки. До нього підбіг колега та почав викликати швидку. Внаслідок отриманих травм поліцейський помер.

Загиблий – 20-річний патрульний Максим Зарецький. Він був єдиним сином у батьків.

З 2021 року він навчався у Національній академії внутрішніх справ та півтора року служив у секторі реагування патрульної поліції.

 

peredplata

Залишити відповідь