На Буковині ліквідовано канал незаконного обігу наркотиків – п’ятьом особам повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру п’ятьом учасникам злочинної групи. Їм інкримінують незаконне придбання, перевезення, зберігання з метою збуту, а також збут наркотичних засобів та психотропних речовин в особливо великих розмірах (ч. 2, ч. 3 ст. 307 КК України).
За даними слідства, троє жителів Чернівецької області налагодили схему незаконного збагачення від обігу наркотичних та психотропних речовин.
Для «бізнесу» вони облаштували своєрідну лабораторію. Виготовляли та розфасовували наркотики в орендованому на території області будинку. Найбільшим попитом серед клієнтів користувалось три позиції: амфетамін, канабіс та синтетичні наркотики.
Товар організатори збували через двох спільників – так званих «дилерів».
Під час обшуків у так званій лабораторії для виготовлення наркотиків, за місцем проживання та в автомобілях учасників злочинної групи вилучено майже пів кілограма наркотиків орієнтовною вартістю близько 600 тис. грн.
Усім підозрюваним обрано запобіжні заходи.
Встановлюються інші причетні до злочину особи.
Досудове розслідування у зазначеному провадженні здійснюють слідчі ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу обласного управління боротьби з наркозлочинністю, Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області та Управління СБ України у Чернівецькій області.
Джерело: Чернівецька обласна прокуратура

peredplata

Залишити відповідь