Від 11 000 євро з особи за незаконне переправлення до Румунії – на Буковині судитимуть організатора схеми

Від 11 000 євро з особи за незаконне переправлення до Румунії – на Буковині судитимуть організатора схеми

 

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно 39-річного жителя м. Тернопіль за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).  

 

За даними слідства, обвинувачений організував протиправну схему одержання прибутку від незаконного переправлення чоловіків за кордон. Підозрюваний «працював» разом зі спільниками. Він забезпечував трансфер військовозобов’язаних, їх проживання у готелі та проводив необхідний інструктаж.

 

Встановлено, що на початку травня цього року за такою схемою підозрюваний намагався переправити до Румунії трьох чоловіків віком 32 та 33 роки – жителів Тернопільської та Київської областей. За попередніми домовленостями ціна питання коливалась у межах 11000-13000 євро з особи.

 

Військовозобов’язаних викрили правоохоронці в одному з сіл прикордоння у Чернівецькому районі під час пересадки у черговий транспортний засіб, яким їх перевозили до державного кордону.

 

Досудове розслідування у зазначеному провадженні здійснювали слідчі ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління СБ України у Чернівецькій області та 31 прикордонного загону.

Джерело: Чернівецька обласна прокуратура 

peredplata

Залишити відповідь