16 000 євро за незаконне переправлення через держкордон – викрито майстра лісу на Буковині

16 000 євро за незаконне переправлення через держкордон – викрито майстра лісу на Буковині

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури посадовця лісгоспу викрито на незаконному переправленні чоловіків через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, майстер лісу одного з лісогосподарських підприємств у Чернівецькій області долучився до схеми одержання прибутку від незаконного переправлення за кордон чоловіків, яким заборонено покидати територію України. Вартість таких послуг становила 8000 євро з особи.

Встановлено, що охочих незаконно перетнути кордон підшуковували інші учасники схеми, які скеровували «клієнтів» до майстра лісу. Він зустрічав та заселяв чоловіків у готель своїх родичів, де надавав необхідні консультації та отримував кошти за надані послуги. Надалі доправляв чоловіків до кордону в обхід блокпостів.

За такою схемою майстер лісу намагався доправити до Румунії двох чоловіків віком 25 та 49 років. Дорогою до кордону його разом з пасажирами зупинили прикордонники.

З урахуванням здобутих доказів йому повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Встановлюються інші причетні особи до вчинення злочину.

Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні здійснюють слідчі п’ятого слідчого відділу (з дислокацією в м. Чернівці) Територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому.

Джерело: Чернівецька обласна прокуратура 

peredplata

Залишити відповідь