За спробу підкупу начальника управління головної інспекції обласної поліції жителя Буковини засуджено до 4 років вʼязниці

За спробу підкупу начальника управління головної інспекції обласної поліції жителя Буковини засуджено до 4 років вʼязниці

Джерело: Чернівецька обласна прокуратура 

За принципової позиції прокурорів Чернівецької обласної прокуратури Чернівецький апеляційний суд призначив покарання у виді 4 років позбавлення волі за надання неправомірної вигоди керівнику підрозділу поліції у Чернівецькій області (ч. 3 ст. 369 КК України).

Прокурори довели вину жителя Чернівецького району Чернівецької області, який у квітні 2022 року за 2000 доларів США намагався вплинути на хід службового розслідування та домовитися з начальником управління головної інспекції ГУНП у Чернівецькій області про позитивний результат службової перевірки відносно свого знайомого поліцейського.

Після надання неправомірних коштів громадянина було затримано.

Суд першої інстанції змінив кваліфікацію інкримінованого обвинуваченому кримінального правопорушення з ч. 3 ст. 369 КК України на ч. 1 ст. 369 КК України та призначив йому покарання у виді 25 500 гривень штрафу.

Не погодившись із вказаним вироком, прокурор оскаржив його в апеляційному порядку з підстав неправильного застосування судом закону України про кримінальну відповідальність в частині зміни правової кваліфікації вчиненого кримінального правопорушення та м’якості призначеного покарання.

Апеляційну скаргу прокурора задоволено, вирок районного суду скасовано, особу визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України та призначено йому покарання у виді позбавлення волі строком 4 роки без конфіскації майна.

Вирок набрав законної сили. Громадянина взято під варту із зали суду.  

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області, за оперативного супроводу Чернівецького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

peredplata

Залишити відповідь