ПОРЯТУНОК ПІД ПРИЦІЛОМ: ЧЕРНІВЕЦЬКИМ МЕДИКАМ У СУПРОВОДІ ОЗБРОЄНИХ «БРАТКІВ» ДОВЕЛОСЯ ВЕЗТИ У ЛІКАРНЮ ПОРАНЕНОГО ЧОЛОВІКА.

Сюжет, гідний гангстерського фільму, розігрався сьогодні у Чернівцях. Медикам «швидкої» довелося везти у лікарню чоловіка з вогнепальним пораненням, причому у кареті були присутні і його «братки». Вони не лише морально підтримували товариша, а й приставили дуло пістолета до медиків – мовляв, не врятуєте, матимете проблеми.  Про це кореспонденту «Західного аргументу» стало відомо  із власних джерел.

 

Медиків «швидкої» невідомі викликали  на вулицю Воробкевича до 33-річного важкопораненого чоловіка. Та тут на лікарів чекала неприємна несподіванка – озброєний молодик погрожував лікарям поквитатися. Для переконливості сів разом з ними в карету «швидкої» і всю дорогу тримав їх під прицілом.

«Швидку» супроводжував і автомобіль, в якому перебували друзі пораненого. У таких умовах перелякані медики надавали допомогу потерпілому. Артеріальний тиск чоловіка впав майже до «нуля», тож шансів врятувати його практично не було, але до лікарні його таки довезли живим.

 

Озброєні друзі вибігли з автомобіля і разом з медиками кинулися до операційної. Проте рятувати життя чоловіка не вдалося – він помер у лікарні.

Директор центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Єленєв підтвердив нам цей інцидент. Втім від подробиць утримався:

Він помер вже в лікарні. Ми його живого довезли. Під час того, як медики надавали потерпілому допомогу в медзакладі, була присутня поліція. Ми допоки не зверталися в поліцію, тому що мені не доповідали усіх подробиць інциденту. Згодом вже спільно з поліцією вирішимо, чи будуть медики писати заяву.

Порятунок під прицілом: чернівецьким медикам у супроводі озброєних «братків» довелося везти у лікарню пораненого чоловіка

Володимир Єленєв, директор центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

У поліції підтвердили, що стрілянина, в результаті якої помер чернівчанин, дійсно була. Проте інформацію про  погрози медичним працівникам ані підтвердили, ані спростували, пояснивши все таємницею слідства.

Світлана ПАНЧЕНКО.

Порятунок під прицілом: чернівецьким медикам у супроводі озброєних «братків» довелося везти у лікарню пораненого чоловіка

peredplata