Начальниця пошти одного з відділень на Буковині привласнювала кошти громадян

На Буковині начальника одного з відділень поштового зв’язку судитимуть за незаконне привласнення коштів громадян – повідомляє прокуратура Чернівецької області.

Кіцманська місцева прокуратура затвердила та передала до суду обвинувальний акт відносно 28-річної жительки Кіцманського району за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст.366 (внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей)  та ч.1 і ч.3 ст.191 КК України (привласнення чужого майна шляхом зловживанняслужбовою особою своїмслужбовим становищем, вчинене повторно).

          Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачена, будучи начальником одного з відділень поштового зв’язку в Кіцманському районі, упродовж січня– грудня 2018 року привласнила грошові кошти шести громадян, які призначалися на оплату житлово-комунальних послуг, податкових платежів та харчування в дошкільних навчальних закладах, на загальну суму 13478 грн.

З метою приховування протиправних дій, жінкою вчинено ряд службових підроблень у документації відділення поштового зв’язку.        

          За вчинення кримінального правопорушення особі загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати посади до трьох років. 

 

 

peredplata