Заступник Кличка вдарив поліцейського

Слідчий відділ Солом’янського управління поліції розпочав досудове розслідування стосовно заступника голови Київської міської держадміністрації Володимира Слончака, який вчора ввечері вдарив поліцейського.

Як повідомляє прес-служба поліції Києва, кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

У поліції повідомили, що вчора ввечері під час відпрацювання території району патрульні поліцейські зупинили автомобіль, оскільки водій не ввімкнула фари у темну пору доби. Під час спілкування патрульні запідозрили, що жінка керує транспортним засобом у стані сп’яніння, однак від проходження тесту на драгері вона відмовилася.

Поліцейські склали на правопорушницю адміністративний протокол за ст. 130 (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

“При оформленні адмінматеріалів із машини вийшов нетверезий пасажир, який агресивно себе поводив та після неодноразових зауважень почав погрожувати патрульному і вдарив його. Як з’ясувалося пізніше, зловмисник – заступник голови Київської міської державної адміністрації”, – повідомили в поліції, додавши, що правоохоронця доставили до медичного закладу для надання необхідної допомоги.

Фігуранта затримали за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому загрожує до п’яти років ув’язнення.

 

peredplata