Хабар за безперешкодний продаж алкоголю – податківець постане перед судом.

 

До суду скеровано обвинувальний акт відносно працівника Головного управління Державної податкової служби в Чернівецькій області, який обвинувачується у одержанні неправомірної вигоди (ч. 1 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому.

Слідством встановлено, що податківець одержав від цивільної особи 600 доларів США. За гроші він обіцяв не притягати громадянина до відповідальності за торгівлю алкоголем та забезпечити йому безперешкодний продажу алкогольної продукції.

18 березня 2020 року слідчі ДБР затримали податківця в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час одержання другої частини неправомірної вигоди.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювали прокурори Офісу Генерального прокурора. Оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області ДСР Нацполіції.

У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді штрафу від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк від 3 до 6 місяців, або позбавлення волі на строк від 2 до 4 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.  

Джерело: https://dbr.gov.ua/

peredplata