Судитимуть мешканця Сторожинецького району за наругу над могилами

Чернівецькою місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно 24-річного мешканця Сторожинецького району Чернівецької області, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч.3 ст.297 Кримінального кодексу України (наруга над могилами та незаконних заволодіннях предметами, що знаходяться на могилі, вчинені корисливих мотивів та повторно).

Досудовим розслідуванням встановлено, що раніше судимий 24-річний чоловік, упродовж квітня-травня поточного року,перебуваючи на території кладовища МКП «Спецкомбінат» по вул.Героїв Майдану, 159А у Чернівцях, нехтуючи елементарними правилами поведінки танормами моралі, проявляючи зневагу до пам’яті померлих, з  метою особистого збагачення, незаконно заволодів предметами з місць поховання, а саме бронзовими бюстами з гранітних надмогильних постаментів, латунною огорожею, латуннимивазами та ін.

У подальшому викраденим обвинуваченийрозпорядився на власний розсуд, спричинивши своїми умисними протиправними діями матеріальної шкоди потерпілим на загальну суму понад 400 тис грн. Про це інформує Чернівецька місцева прокуратура.

Подальшу долю чоловіка вирішуватиме суд.

 

 

 

 

peredplata